Artizanat

Souvenir Alketa

Vlerësime 0

Dyqani i Alketës dhe Niazit Budo në qendër të Gjirokastrës është një art tradicional, ku gjenden punime dore të rrugicave, qilimave dhe artikuj të lëkurës të realizuar me kujdes nga mjeshtër Niazi Budo. Ambienti i dyqanit është i mbushur me ngjyra dhe tekstura që i bëjnë vizitorët të ndalohen për të shijuar bukurinë e punimeve.

Produktet e tyre, të mbushura me motive kombëtare dhe peisazhe të Gjirokastrës, tregojnë trashëgiminë kulturore të zonës. Alketa dhe Niazi, si pronarët e dyqanit, janë si mbretëresha dhe mbretër që përhapin mikpritje dhe buzëqeshje të sinqerta, ndihmuan vizitorët të zgjedhin suvenirët e tyre dhe të ndjenin një përvojë të plotë kulturore.

Pamja e mahnitshme nga dritaret e dyqanit, që ofron pamje të qytetit të Gjirokastrës, bën që qëndrimi në dyqanin e tyre të jetë më shumë se një blerje, por një eksperiencë e mrekullueshme për të zbuluar trashëgiminë kulturore të zonës. Dyqani i Alketës dhe Niazit Budo është një destinacion i veçantë për të marrë një pjesë të trashëgimisë së Gjirokastrës nëpërmjet një suveniri të shumëllojshëm dhe cilësor nga artizanët e tyre të dashur.

Book your vacations

Kontakto

Adresa

Rruga e Zejtarëve, Gjirokastra, Bashkia Gjirokastër

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose