Ferm Agro

Kantina e Veres Librazhd

Vlerësime 0

Kantina e Verës Librazhd, themeluar në vitin 1960, ka luajtur një rol të rëndësishëm në industrinë e verës në Shqipëri. Me një kapacitet përpunimi prej 1000 tonësh rrush në sezon, ajo përdorte teknologjinë e importuar nga ish-Bashkimi Sovjetik.

Rrushi sigurohej kryesisht nga Librazhdi dhe pjesërisht nga  Elbasani. Para viteve 1990, zona e Librazhdit kishte rreth 390 hektarë vreshta, nga të cilat 203 hektarë ishin për varietete si SHESH I BARDHË, SHESH I ZI, REISLING, KABERNET SOUVINJON, dhe TOKAI. Këto varietete ishin baza për produktet e kantinës.

Kantina prodhonte alkool dhe raki rrushi, si dhe verëra të kuqe dhe të bardha. Një nga produktet e njohura ishte vera KABERNET, e cila u eksportua për herë të parë në Angli në vitet 1962-1964. Pas kësaj, rreth 3000 hektolitra verë REISLING u eksportuan në Poloni, Hungari, Serbi dhe Rumani, duke rritur reputacionin ndërkombëtar të verërave shqiptare.

Në vitin 1992, kantina u privatizua dhe mori emrin sh.p.k Vera Librazhd, emër që mban edhe sot, duke u transformuar në një ndërmarrje moderne dhe konkurruese në tregun e verërave.

Kantina e Verës Librazhd ka një histori të pasur dhe një traditë të gjatë në prodhimin e verërave cilësore, duke mbetur një simbol i cilësisë dhe inovacionit në këtë sektor.

Book your vacations

Kontakto

Adresa

Lgj Nr 2, Librazhd, Albania

Oraret

Gjatë jave E Hënë - E Premte

Fundjavë E Shtunë & E Diel

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose