Natyrë

Shpella e Shën Mërisë në Ujdhesen e Maligradit

Vlerësime 0

Shpella e Maligradit (Kisha e Shën Mërisë) ndodhet në liqenin e Prespës në ishullin e Maligradit. Kisha e Shën Mërisë e shek.XIV është një nga monumentet më me vlerë të trashëgimisë kulturore.

Në faqen jugore të kishës gjendet një mbishkrim i cili i përket vitit 1345 dhe fazës së parë të zbukurimit të kësaj kishe me afreske. Kisha e shën Mërisë është një themelim i hershëm i cili ka shërbyer si qëndër shpirtërore për prijësat shqiptarë. Këtu  ndodhen edhe rrënojat e vilës verore të Car Simeonit, të shek.XI. Mbishkrimet që gjenden në këtë kishë i pThe cave of Maligrad (Church of Saint Mary) is located in Lake Prespa on the island of Maligrad. ërkasin periudhave të ndryshme të lidhura me historinë e këtij monumenti.

Book your vacations

Adresa

St. Mary’s Church, Rruga Makedonska, Lajthizë

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose