Natyrë

Pylli i Fazanit, Maliq

Vlerësime 0

Pylli i Fazanit ndodhet në Maliq, të Korçës. Pylli është me sipërfaqe 45 ha, i krijuar mbi kënetën e dikurshme. Është zonë e mbrojtur dhe ka statusin e monumentit natyror.
Ky rezervat pozicionohet në trekëndëshin e formuar nga bashkimi i lumenjve Dunavec dhe Devoll. Është një pyll kryesisht halor. Ka marë emrin pylli i Fazanit nga 50 fazanët që janë banorë të tij. Në këtë pyll prerja, shfrytëzimi pa kriter i tij dhe gjuetia e paligjshme e fazanëve, e kaprojve është e ndaluar. Pylli i Fazanit mbetet një mundësi e mirë, një atraksion turistik për të gjithë ata vizitorë që duan gjelbërimin dhe ajrin e freskët.

Book your vacations

Adresa

Korçë District, PPFJ+H8P, Sovjan, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose