Natyrë

Liqeni i Shkopetit

Vlerësime 0

Liqeni i Shkopetit ndodhet në verilindje të Shqipërisë, pranë qytetit të Shkodrës. Ai shtrihet përgjatë kufirit mes Shqipërisë dhe Malit të Zi. Liqeni ka një formë të rrallë, duke u përqëndruar rreth një zonë më të thellë që njihet si "Syri i Ciklopit".

Liqeni i Shkopetit është një liqen i madh natyror në Shqipëri, me një natyrë të bukur dhe rrethuese. Ai është formuar nga ujërat e rrjedhura nga lumin Drin i Zi dhe lumin Kir.                       

•Thellësia e tij ndryshon por pjesa më e thellë është Syri i Ciklopit, një zonë e ngushtë me thellësi të madhe, e cila arrin mbi 44 m.                                                                                                 

•Liqeni  ka një gjatësi prej rreth 44 km dhe një gjerësi prej rreth 15 km. Kjo bën që ai të jetë një nga liqenet më të mëdha në Shqipëri.                                                                                   

•Rrethimi natyror i liqenit është i pasur me pyje dhe malësi, duke e bërë atë një destinacion tërheqës për natyrën.                                                                                                                            

•Flora dhe Fauna e liqenit ka një biodiversitet të pasur. Pyjet dhe vegjetacioni i pasur ofrojnë një mjedis të përshtatshëm për shumë lloje të kafshëve dhe zogjve.                                                                         

•Peshqit në liqen janë një burim i rëndësishëm ushqimor dhe janë tërheqës për peshkatarët.

Liqeni i Shkopetit ofron shumë atraksione për të gjithë ata vizitorë që kërkojnë aktivitete të ndryshme duke eksploruar  natyrën e bukur për ecje, për stërvitje me varkë dhe shikim të zogjve të ndryshëm që jetojnë në këtë mjedis natyror. Sigurisht edhe peshkimi është një ndër aktivitetet  e njohura të kësaj zone, shëtitja me varkë apo eskursionet ku shijoni piknikun në bregun e liqenit.

Në zonën e Liqenit të Shkopetit gjenden disa opsione të alokimit: përfshirë hotele, kampingje dhe guesthouse. Ndërsa restorantet ofrojnë kuzhinë me shumë pjata tradicionale, duke përfshirë peshkun e freskët nga vetë liqeni.

Liqeni i Shkopetit mbetet një destinacion natyror i bukur në Shqipëri, i cili ofron një eksperiencë të mrekullueshme për të gjithë turistët vendas e të huaj. Për të vizituar Liqenin e Shkopetit  ndiqet rruga e ndërtuar në anën veriore të liqenit.

Book your vacations

Adresa

Shkopet Lake, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose