Natyrë

Zgavra e Zaverit, Pustec

Vlerësime 0

Zgavra e Zaverit ndodhet në bregun perëndimor të Liqenit të Prespës, në kryqëzimin e dy thyerjeve tektonike. Zgavra e Zaverit është një monument natyre për shkak të vlerave shkencore, didaktike dhe turistike të tij që prej vitit 2002.

Zaverit është një sistem shpellash nëntokësore të cilat lidhin Liqenin e Prespës së Madhe me Liqenin e Ohridit. Nga këtu ujërat e Liqenit të Prespës shkojnë në Liqenin e Ohri, përmes një tuneli nëntokësor. Ujërat dëpërtojnë në thellësitë e malit të Thatë drejt Liqenit të Ohrit dhe dalin në zonën e Tushemishtit.

Book your vacations

Adresa

Pustec Municipality, Korçë 7020, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose