Natyrë

Syri i Kaltër, Theth

Vlerësime 0

Syri i Kaltër, një perle natyrore e fshehur thellë në shpërthimin piktoresk të Thethit, sjell një ndjesi misterioze dhe magjike që kap shpirtin e secilit vizitor. Emërtimi i tij i zakonshëm, "Pusi i Zi," është një titull që shkon në përputhje me karakteristikat dhe bukurinë e tij të mrekullueshme.

Ky pellg lumor shtrihet në Kaprre të poshtme të zonës së Thethit dhe mahnit me formën e tij unike. Ndërsa emri "Syri i Kaltër" mund të jetë një zgjedhje moderne e dikujt, vëndalinjët e thërrasin me emrin autentik "Pusi i Zi." Uji kalon përmes një ngushtice gurësh, duke krijuar një katarakt të vogël, që bie nga një lartësi prej 3 metrash.

Peisazhi përreth Pusit të Zi është i veçantë, i përmbushur me zall guri dhe shkëmbinj mahnitës. Thellësia e ujit ndryshon nga 25 cm deri në 3 metra, duke i dhënë kësaj gryke lumore një bukuri të thellë dhe të pazakontë. Sipërfaqja e ujit, rreth 100 m², shkëlqen në diellin e verës dhe ruan një freski të veçantë.

Në këtë oaz natyror, njerëzit gjejnë një vend të qetë dhe të këndshëm për të shpëlarë shpirtin e tyre. Zonat e grryera të shkëmbinjëve të mëdhenj ofrojnë një ambient të veçantë ku njerëzit mund të relaksohen nën hijen e pemëve dhe të shijojnë freskinë e ujit të rrjedhur.

Lumi i Zi, që shtron shtratin e tij në afërsi të kësaj pike të mrekullueshme, përcjell një histori të veçantë dhe një lidhje të thellë me natyrën. Syri i Kaltër, një perle lumore, vazhdon të mbetet një destinacion i pazakontë që frymëzon dhe mahnit të gjithë ata që e vizitojnë.

Book your vacations

Adresa

Kaprre e Gimajve, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose