Natyrë

Shpella e Qytezës

Vlerësime 0

Shpella e Qytezës, e njohur edhe me emrat Kepi i Xhitetit dhe Kodra e Nullave, është një pasuri natyrore dhe kulturore që gjendet në lindje të qytetit të Peshkopisë, në afërsi të fshatit Bellovë, në komunën Melan në Dibrë. Vendndodhja e saj, 1400 metra mbi nivelin e detit, e bën atë një destinacion tërheqës për ata që dëshirojnë të eksplorojnë zonën malore të Shqipërisë.

Shpella është një shpellë karstike, e formuar në gjipset e permianit të sipërmë dhe trasin e poshtëm. Struktura horizontale e shpellës dhe mungesa e një eksplorimi të plotë e bëjnë atë një sfidë tërheqëse për hulumtuesit e natyrës. Pjesa e njohur e shpellës është e gjatë mbi 10 metra, e gjerë deri në 2 metra dhe e lartë 2 - 3 metra.

 Shpella e Qytezës ofron një mundësi të pasur për të kuptuar historinë dhe formimin e kësaj zone. Vizitorët mund të shijojnë bukurinë dhe të eksplorojnë mbetjet e lashta, duke krijuar një lidhje të veçantë me trashëgiminë kulturore të këtij vendi.

Shpella e Qytezës mund të vizitohet duke ndjekur rrugën rurale qyteti i Peshkopisë – Bellovë, duke e bërë të lehtë arritjen për ata që dëshirojnë të njihen me këtë pasuri natyrore të fshehur në zemër të Dibrës.

Book your vacations

Adresa

Bellovë, Melan, Bashkia Dibër

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose