Natyrë

Lumi i Semanit

Vlerësime 0

Semani është lumi i dytë për nga gjatësia në Shqiperi pas Drinit. Bashkimi i tij fillon ne fshatin Arrez, nga bashkimi i dy lumenjve, Osumit dhe Devollit dhe perfundon me daljen e tij ne Detin Adriatik në jug të lagunës së Karavastasë. Përpara derdhjes në det, lumit Seman i bashkohet lumi Gjanica, i cili kalon nëpër qytetin e Fierit. Lumi Devoll, i cili rrjedh nga shpatet juglindore të maleve të Moravës, është një nga dy degët kryesore të Semanit.

Ka nje gjatësi prej 281 km me pellg ujëmbledhës dhe nje lartësi mesatare 863 m mbi nivelin e detit.

Ka gjithsej 211 rezervuarë ujitje në basenin ujor te Semanit. 

Book your vacations

Adresa

Lumi seman, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose