Natyrë

Plazhi i Velipojës

Vlerësime 0

Plazhi i Velipojës, një perlë e bregdetit shqiptar, shtrihet në bregdetin e fushës me të njëjtin emër, duke ofruar një përvojë të jashtëzakonshme bregdetare në anën e majtë të grykës së lumit të Bunës, vetëm 22 km në jugperëndim të qytetit të Shkodrës. Ky destinacion turistik përbëhet nga një plazh me një gjatësi prej rreth 4 km, që fillon nga grykëderdhja e lumit të Bunës dhe shtrihet deri në Lagunën e Vilunit. Gjerësia mesatare e plazhit është rreth 200 metra, duke krijuar një sipërfaqe të përgjithshme prej rreth 80 hektarësh dhe duke ofruar kapacitet për rreth 130 mijë pushues.

Deti i Velipojës përbën një atraksion të veçantë për vizitorët, me një ujë të cekët dhe një thellësi që rritet gradualisht, e cila e bën të përshtatshëm për të gjithë, përfshirë edhe ata që nuk dinë të notojnë. Pamja nga bregu shtrihet mbi një horizont të hapur të detit, duke ofruar një peisazh natyror të mahnitshëm.

Plazhi i rrethuar nga një pyll i pasur me pisha, drunj fletorë, dhe shkurre të gjelbra, krijon një ambient të ngrohtë dhe mikpritës për të gjithë ata që dëshirojnë të shijojnë pushimet bregdetare. Infrastruktura e plazhit është relativisht e zhvilluar, duke ofruar shërbime dhe aktivitete për të gjitha moshat. Velipoja është një destinacion i përsosur për të shijuar bukurinë e natyrës, pasurinë kulturore dhe klimën e favorshme bregdetare.

 

Book your vacations

Adresa

RGW4+643, Velipojë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose