Natyrë

Guri i Nikës, Maliq

Vlerësime 0

Guri i Nikës është një Peisazh i Mbrojtur në Lenie, Valamarë. Kjo zonë e mbrojtur në Shqipërinë juglindore shtrihet në një sipërfaqe prej 22 km². Ajo u krijua në vitin 1996, për të mbrojtur disa ekosisteme dhe biodiversitet me rëndësi kombëtare. Rezervati burimor i Gurit të Nikës gjendet brenda ekorajonit tokësor: të pyjeve të përziera të maleve të Pindit, të pyjeve mesdhetare Palearktike, pyjeve dhe biomës së shkurreve. Zona ka edhe një jetë të egër të larmishme, që përfaqësohet nga: ariu i murrmë, ujku gri, e shumë gjallesa të tjera, të cilat janë të rrallë në Evropën Jugore.
 
Book your vacations

Adresa

RFMR+2PC, Qaf Panjës, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose