Natyrë

Mejtepi i Kabashit, Pukë

Vlerësime 0

Mejtepi i Kabashit ndodhet në fshatin me të njëjtin emër, në Kabash të Pukës. Është një nga Mejtepet më të rëndësishme të Myftinisë së Pukës. Ky mejtep mendohet se është shumë i hershëm, që në kohën e Perandorisë Osmane. Gjatë vitit 1912 mejtepi funksionoi pjesërisht deri më 1913, vit që shënoi edhe mbylljen e përkohshme të tij. Falë kontributit të imam Sadik Prishtina Mejtepi i fshatit Kabash Pukë u rihap në vitin 1914 ku u bënë edhe regjistrimet e nxënësve të parë, e cila zgjati deri më 1940. Vite më vonë pikërisht në godinën e Mejtepit të xhamisë u hap shkolla e parë të fshatit Kabash dhe mësues u emërua Sadik Prishtina pas studimeve që bëri në normalen e Elbasanit.

Mejtep është një kuttab ose mekteb, një lloj shkolle fillore myslimane.

Book your vacations

Adresa

W6JW+39P, Unnamed Road, Poroçan, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose