Natyrë

Ishulli i Maligradit, Pustec

Vlerësime 0

Ishulli i Maligradit ndodhet në liqenin e Prespës, rreth 2.2 km larg nga Pusteci. Ishulli është me gjatësi rreth 800 m, me gjerësi rreth 200 m. Është i rrethuar nga shpate shumë të pjerrëta, me përjashtim të pjesës perëndimore.

Ishulli i Maligradit është pjesë e parkut kombëtar të Prespës, vetëm 20 min me varkë larg Pustecit. Ai fron një eksperiencë të mrekullueshme, mes vlerave natyrore, arkeologjike dhe kulturore.

Ishulli i Maligradit karakterizohet nga një numër i madh shpellash, të përshtatshme për faunën e egër. Në brendësi të ishullit gjendet kisha e Shën Marisë me një mbishkrim në faqen jugore, që i përket vitit 1345. Kjo kishë është një atraksion turistik i rëndësishëm jo vetëm për parkun kombëtar të Prespës, por për mbarë rajonin dhe Shqipërinë. Në Maligrad janë gjetur edhe objekte si: tjegulla, kolona e kapitele që sipas arkeologëve i përkasin një kishe paleokristiane që mendohet të ketë qenë në pjesën e sipërme të liqenit.

Book your vacations

Adresa

Maligrad, Rruga Makedonska, Lajthizë

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose