Natyrë

Lumi i Shalës

Vlerësime 0

Lumi i Shalës është një nga mrekullitë natyrore më të paimagjinueshme të Shqipërisë veriore. Duke u lidhur nga burimi i tij në majën e Alpeve Shqiptare, pranë fshatit Theth, ai shkon në një udhëtim 37 kilometra për të shkarkuar ujërat e saj të kristalta në Liqenin e Komanit. Kjo rrugë e lumit përshkon nëpër një peizazh malor me një bukuri dhe ngjyra.
Ai fillon nga një burim i freskët, në majën e Radohinës, duke u shtrirë nëpër kodra dhe luginëra që lënë një ndjesi të thellë e të pazakontë. Qëndrimi i tij në rrjedhën e tij të ngadalshme dhe e pasur në ujë e bën atë të jetë shtëpi për një shumëllojshmëri jete, ku trofta veçanërisht ka një prezencë të jashtëzakonshme.
Përveç të qenës shtëpi për peshq të shumtë, lumi është i famshëm për ujin e tij të pastër dhe të qartë, duke përfaqësuar një mrekulli natyrore. Ngjyra e tij e ftohtë e blu dhe reflektimi i qiellit në sipërfaqen e tij i jep atij një bukuri të mahnitshme, duke e bërë atë të duket sikur është një fragment i parajsës.
Në vitet e fundit, Lumi i Shalës ka bërë një transformim nga një udhëtim natyror në një destinacion turistik tërheqës për të huajt dhe vendasit. Për shumë, ajo është shpallur si një perlë e bukurive të Komanit dhe të gjithë Shqipërisë. Shalë është jo vetëm një lloj mrekullie natyrore, por një amfiteatër ku udhëtarët mund të përjetojnë thellësinë dhe vargjet e një peizazhi të pasur, duke e bërë këtë lumë një nga vendet më të dashura për të eksploruar në Shqipëri.

Book your vacations

Adresa

Lumi i Shales, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose