Natyrë

Liqeni i Viroit

Vlerësime 0

Liqeni i Viroit është një thesar natyror i vendosur vetëm 3 kilometra larg qytetit të Gjirokastrës. Ky liqen, i njohur për peizazhet e tij të mrekullueshme dhe biodiversitetin e pasur, është një destinacion i preferuar për ata që kërkojnë një ambient të qetë dhe të bukur natyror.

Liqeni i Viroit ka një veçanti të jashtëzakonshme për thellësinë e tij, me ujërat e Burimit të Mëmës që i japin jetë atij duke arritur thellësinë prej 60 metrash. Kjo karakteristikë ka frymëzuar shumë legjenda rreth tij, duke treguar për lidhjen e tij me shpella dhe burime të tjera në afërsi. Një atmosferë mistike dhe magjike rrethon këtë liqen, duke e bërë atë një destinacion tërheqës për vizitorët vendas dhe ata nga huaj.

Shëtitoret që lidhin qytetin e Gjirokastrës me Parkun e Liqenit të Viroit ofrojnë një eksperiencë të mrekullueshme për ata që duan të përjetojnë bukurinë natyrore dhe qetësinë e këtij vendi. Shumë njerëz zgjedhin të "humbasin" në qetësinë dhe paqen që ofron ky vend, larg zhurmës së qytetit.

Burimi i ujërave që dalin nga poshtë - lart përmes një guve në formë hinke shoqërohet nga prurje të shumta përgjatë gjithë vitit. Kjo kontribuon në krijimin e një ekosistemi të pasur dhe tërheqës nën ujë, ku bimësia e dendur dhe jeta e kafshëve krijon një botë të veçantë.

Gjatë muajve të nxehtë të verës, niveli i liqenit mund të ulet dhe në disa raste mund të thahet plotësisht, duke krijuar një pamje të ndryshme dhe tërheqëse. Liqeni i Viroit është një destinacion i veçantë për zhytësit dhe aventurierët, dhe ka mbrojtje ligjore si monument natyror që nga viti 1983.

Book your vacations

Adresa

Liqeni i Viroit, Gjirokaster, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose