Natyrë

Liqenet e Rajcës

Vlerësime 0

Liqenet e Rajcës janë një nga mrekullitë natyrore të Shqipërisë, duke ofruar një peizazh të mahnitshëm alpin me vlera të shumta shkencore dhe kulturore. 
Liqenet e Rajcës ndodhen në shpatin lindor të malit të Shebenikut, pranë fshatit Rajce të Librazhdit, në lartësinë e rreth 2200 metra mbi nivelin e detit. Këto katër liqene janë të vendosura në një cirk të madh kompleks akullnajor dhe dallohen nga njëri-tjetri prej depozitimesh morenike. Kjo vendndodhje i jep një karakteristikë unike këtyre liqeneve.
Secili liqen ka një gjatësi dhe gjerësi mesatare prej 100-200 metra dhe 80-100 metra. Thellësia e tyre varion nga disa metra. Uji i tyre është i pastër si kristali dhe shpërfaqet e tyre ngrihen në sipërfaqe gjatë dimrit kur ngrihet temperatura. Ky fenomen natyror sjell një pamje të mrekullueshme dhe të ndryshueshme gjatë stinëve të ndryshme.
Liqenet e Rajcës janë të pasura me një botë të gjallë të larmishme dhe formojnë një ekosistem interesant të liqeneve alpinë. Flora dhe fauna e kësaj zone janë të adaptuara për kushtet e ashpra alpine, duke përfshirë bima unike dhe shpeshherë të rralla që rriten në këtë mjedis.
Për të vizituar këto liqene të mahnitshme, mund të ndiqni rrugën rurale Perrenjas – Rajce Skënderbej. Pas kësaj, mund të vazhdoni udhëtimin tuaj duke ndjekur një rrugë këmbësore pergjatë shpatit lindor të malit të Shebenikut. Ky intinerar ofron një aventurë të jashtëzakonshme dhe një eksplorim të pasur të natyrës.
Liqenet e Rajcës kanë një vlerë të jashtëzakonshme shkencore, duke ofruar një mundësi për të studiuar gjeologjinë, gjeomorfologjinë, hidrologinë dhe biologjinë e kësaj zone. Për më tepër, ata kanë dhe një vlerë kulturore, pasi janë pjesë e pasurisë natyrore dhe trashëgimisë së Shqipërisë.
Vizitimi i këtyre liqeneve sjell një përvojë të pazakontë dhe një njohje të thellë me bukurinë e natyrës së Shqipërisë.

Book your vacations

Adresa

Liqenet e, Rrajcë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose