Natyrë

Liqenet e Kacnisë

Vlerësime 5

Liqenet e Kacnisë ndodhen në majë të një kreshtë, të ngjeshur në pllajën e malit Balgjaj, gjysma e të cilave është në territorin e Dibrës dhe shpatin perëndimor në Mat.

Liqenet e Kacnisë janë të vendosura në shpatin lindor të malit Balgjaj ose të njohur si Mali Allaman në kufi me Mat, në jug-perëndim të fshatit Kacni, prej nga ata nxjerrin emrin e tyre nga rrethi i Dibrës, në një lartësi prej mbi 1700 m.

Ato janë të vendosura në disa cirke të mëdha komplekse akullnajash. Përbëhet nga liqenet akullnajore. Ato janë mesatare 50-100 m dhe gjerësi 20-35 m.

Liqenet e Kacnisë kanë ujë të pastër si kristali dhe të ftohtë. Gjatë dimrit ngrijnë në sipërfaqe.

Book your vacations

Adresa

Liqenet e Kacnisë, Albania

Vlerësime

5
matias
2024-02-25

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose