Natyrë

Ishulli i Paqes

Vlerësime 0

Ishulli I Paqes ndodhet në Liqenin e Komanit, përtej kufirit territorial të Fushë-Arrëzit. Ishulli i Paqes është një nga atraksionet kryesore turistike të liqenit. Ishulli është 160 metra i gjatë dhe ka një sipërfaqe prej 0,18 ha (0,44 hektarë). Sipas folklorit vendas, ky ishte një vend ku thuhej se ishin zgjidhur mosmarrëveshjet për gjakmarrjen midis familjeve rivale.

Më 19 maj 2007, ishulli u pagëzua me emrin e sotëm me kërkesë të Shkëlqesisë së Tij, Imzot Lucjan Avgustini, gjatë kremtimit të 10-vjetorit të vendosjes së shtatores së "Zoja e Lurdit" brenda shpellës së Kaurit.

Book your vacations

Adresa

Paqe Island, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose