Natyrë

Ishujt e Ksamilit

Vlerësime 0

Ishujt e Ksamilit ose Ishujt e Tetranisit janë katër ishuj të vegjël që ndodhen 8 km në jug të Sarandës. Ishujt e Ksamilit përbëjnë pjesën më aktraktive të kësaj zone bregdetare.

Zona e kombinuar e katër ishujve të Ksamilit është 7.1 ha dhe janë pjesë e Parkut Kombëtar të Butrintit. Ishujt janë të largët dhe mund të arrihen vetëm me anije. Të katër ishujt kanë marrë emrin e fshatit ku ndodhen, Ksamilit, i cili është i vendosur në lindje të ishujve. Në një lartësi nga 7.5-15 m mbi nivelin e detit, këta ishuj të vegjël shkëmborë janë vendosur pranë njeri-tjetrit.

Në ishull janë ndërtuar disa restorante, të cilat janë të arritshme vetëm me varka. Shumë vizitorë e përzgjedhin Ksamilin për magjinë e ishujve, qetësinë,  plazhet e vogla dhe të pastra, ndër më të bukurat e bregdetit Jonian.

Book your vacations

Adresa

Islets of Ksamil, Rr. 4 Ishujt, Ksamil

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose