Natyrë

Fshati Bushat

Vlerësime 0

Bushati ndodhet në Zadrimë, në veriperëndim të Shqipërisë, afër qytetit të Shkodrës.           

Fshati është i vendosur në zonën bregdetare të lumin Drin.  Në lindje të Bushatit, lumi e gjen rrugën mes dy kodrave ku njëra prej tyre si më e larta quhet kodra e Zefjanës, me lartësi 249 m mbi nivelin e detit. Bushati është njësi administrative e Vaut të Dejës, me një popullsi e cila arrin 24.200 banorë.

Vendi arkeologjik i një qyteti të lashtë ilir gjendet në fushën e Zadrimës, në veri të fshatit të sotëm të Bushatit.                                                                                                                                  

•Në zonën bregdetare të Shkodrës, në afërsi të Bushatit gjenden Vau i Dejës, Ana e Malit, Kopliku dhe sigurisht qyteti i Shkodrës.                                                                                  

•Ekonomia e fshatit ka patur ndryshime në kohë. Tradicionalisht zona është e  përqendruar në bujqësi dhe kultivimin e tokës. Shpesh, banorët merren me kultivimin e drurëve të pyjeve dhe pemëve frutore. Bushati është një zonë e njohur për prodhimet bujqësore dhe ka një aktivitet jo të vogël në eksportin e zarzavateve. 

Fshati Bushat mbetet një destinacion i bukur, me një pasuri të trashëgimisë kulturore, me aktivitete dhe zakone tradicionale që ruhen me kujdes, duke bërë që vizita në këtë zonë të jetë një përvojë e pasur kulturore. Mbi të gjitha, Bushati është pjesë e peizazhit të bukur bregdetar dhe është pjesë e kontekstit historik dhe kulturor të kësaj zone të Shqipërisë.

Book your vacations

Adresa

Bushat, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose