Natyrë

Kanionet e Erzenit

Vlerësime 0

Kanionet e Erzenit shtrihet në grykën e Skoranës me një gjatësi prej 1.08 km. Ky është nga kanionet më të bukura të zonës së Tiranës.Kanioni është i mbushur me vaska, katarakte, guva e ngushtica nga të gjitha format. Shumë pranë mesit të kanionit, gjenden tre burime. ku dy prej tyre kanë ujë me mineral squfuri. Kjo bën që uji nga burimet e poshtë të ketë një ngjyrë të kaltër në blu, ndërsa mbi burime ai është me ngjyrë të gjelbër.
Lumi i Erzenit në njërën nga zgavrat e krijuara, arrin deri në 10 m thellësi. Ka gropa në vendin ku derdhen ujëvarat, të cilat gjatë verës përdoren për të notuar dhe bërë plazh. Thellësia e kanioneve të krijon mundësinë për të notuar në ujin e kristaltë që e karakterizon. Kanionet e Erzenit mbeten një destinacion shumë i frekuentuar, aty ku natyra ka krijuar në miliona vjet një pThe canyons of Erzen lie in the mouth of Skorana with a length of 1.08 km. These are among the most beautiful canyons in the Tirana area. The canyon is filled with pools, cataracts, boulders and straits of all shapes.amje spektakolare.

Book your vacations

Adresa

best pool in the canyon, Rruga Zall, Hakaj (Skuterre)

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose