Njësi Vendore

Bashkia Himarë

Vlerësime 0

Bashkia e re e Himarës, kufizohet në veri me bashkitë Vlorë dhe Selenicë, në lindje me bashkitë Tepelenë, Gjirokastër dhe Delvinë, në jug me bashkinë Sarandë dhe në lindje me detin Jon. Kryeqendra e Bashkisë është Himara.
Himara është një bashki që shtrihet përgjatë të gjithë bregut të Jonit, si dhe në malet e Labërisë, në pjesën e ish-komunës HorëVranisht dhe ish-komunës Lukovë. Ajo është një bashki e pasur me burime ekonomike, me përqëndrim të turizmit, peshkimi, blegtoria e ullishtet, të gjitha produkte dhe shërbime me vlerë të lartë, të shtuar. Por pavarësisht kësaj, kjo do të jetë bashkia e dytë, me densitetin më të ulët të popullsisë në Shqipëri pas Dropullit, si pasojë e largimit të pjesës dërrmuese të banorëve, për në Greqi ,ose në qëndrat e mëdha urbane në vend.
Bashkia e re ndahet në dy territore shumë të ndryshme: zona bregdetare si dhe zona e ish-komunës Horë-Vranisht, një zonë e thyer malore, e cila aktualisht nuk lidhet me qendrën e bashkisë, me rrugë moderne të drejtpërdrejtë.
Bashkia e re, ka mundësi të konsiderueshme ekonomike dhe në përgjithësi infrastructure, të zhvilluar në drejtim të rrugëve dhe ujit të pijshëm. Ndërsa bregdeti i saj,  konsiderohet nga më të pastrit në vend, për shkak të distancës së banesave nga bregu i detit.
Ndërkohë, resurset bujqësore dhe blegtorale të zones, janë shumë pak të shfrytëzuara, për shkak të largimit masiv të popullsisë, apo tërheqjes së popullsisë së mbetur, në aktivitete me më shumë të ardhura, si turizmi

 

Adresa

SH8, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose