Natyrë

Vaskat e Gurit, Ndërlysë

Vlerësime 0

Vaskat e Gurit në Ndërlysë, një destinacion natyror i rrallë dhe mahnitës, shtrihet si një skulpturë e vërtetë natyrore në rrethinat e fshatit turistik të Thethit. Ky atraksion jashtëzakonisht i veçantë gëzon një vendndodhje të veçantë në zemrën e reliëvit të pashembullt të kësaj zone të bukur.

Udhëtimi drejt vaskave nis nëpërmjet një rrugice që kalon përmes shtigjeve të shkëmbinjve, duke shkuar përmes fshatit Kaprre dhe duke ecë nëpër luginën e Thethit. Pas një ecjeje të këndshme, forma të çuditshme dhe gdhendje të pabesueshme fillojnë të shfaqen, duke lënë vizitorin pa fjalë para bukurisë dhe natyrshmërisë së këtij vendi.

Vaskat janë formacione shkëmbore të rralla, të cilat rrethohen nga gjelbërimi dhe lagen nga ujërat e Lumit të Zi. Ky proces natyror ka zgjatur shekuj dhe ka krijuar forma gjeometrike të paimagjinueshme. Me faqet e tyre të lëmuara dhe pamjen e tyre të ndritshme, vaskat shërbejnë si pishina natyrore gjatë muajve të nxehtë, duke ofruar një përvojë unike për ata që e vizitojnë.

Gurët e stërmëdhenj të vaskave shquhen për nuancën e tyre të bardhë dhe, në disa raste, për një tonalitet të butë rozë. Ata ngrihen mbi një luginë të gjatë, e rrethuar nga bimësi e pasur e zonës malore. Gdhendja e tyre, e krijuar nga ujërat e borës dhe rrëmbyer nga bora, sjell në vëmendje një monument gjigand që është shuar në periudha të ndryshme kohore, duke lënë pas një pamje të mrekullueshme.

Book your vacations

Adresa

Better way, Kapre (Theth), Shalë

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose