Natyrë

Ujëvara Kakunjës

Vlerësime 0

Ujëvara Kakunjës është një oaz i bukur natyror që gjendet në zemrën e gjelbërimit të fshatit Kakunjë. Mes maleve dhe gjelbërimit të pasur, përroi i Zhullimës krijon një peizazh frymëzues dhe një ambient të qetë ku natyra është në harmoni të plotë.
Përroi i Zhullimës, një burim i rëndësishëm ujor për fshatin Kakunjë, ka rrjedhën e tij që valëzon mes maleve duke krijuar një udhëtim natyror të mahnitshëm. Rruga drejt ujëvarës do t'ju shoqërojë me tingujt e këndshëm të "cicerimave" të zogjve, duke shtuar një notë të veçantë muzikore eksperiencës suaj.
Ujëvara Kakunjës, e njohur edhe si ujëvara e Shkëmbit të Askolajt, shquhet për lartësinë e saj prej rreth 15-20 metra. Ajo gjendet në një ambient tërheqës, ku rrjedha e përroit përfshihet në degët e lumen e Zhullimës, duke e bërë atë një destinacion tërheqës për ata që janë të interesuar për eksplorimin e natyrës së pasur të kësaj zone.
Ujëvara është veçanërisht e bukur në momentet kur ka prurje të shumta pas reshjeve të shiut në pranverë dhe vjeshtë. Ky moment ofron një pamje më mbresëlënës dhe një atmosferë të veçantë.
Për të arritur deri te Ujëvara Kakunjë, udhëtimi fillon nga Tirana drejt Baldushkut dhe vazhdon nëpër rrugën që të çon në fshatin Kakunjë. Rruga do t'ju udhëhoqë në një aventurë natyrore që përfshin peizazhe të bukura dhe pasuri natyrore të fshehura në zemrën e kësaj zone.

Book your vacations

Adresa

5V64+6GR, Kakunj, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose