Natyrë

Ujevara e Shenkollit

Vlerësime 0

Ujevara e Shenkollit është një thesar natyror i fshehur në bukurinë e fshatit Shenkoll, pjesë e Njesise Administrative Baldushk në afërsi të Tiranës. Emri i kësaj ujevare vjen nga vetë emri i fshatit, duke treguar rëndësinë e saj në këtë komunitet lokal.
Ujevara ndodhet në një vend të veçantë, poshtë një kodrine ku ujerat e shumta mblidhen nga malet përreth. Kjo zonë është një burim i pasur i ujrave të larta dhe ka një rol të rëndësishëm në krijimin e kësaj ujevare të mrekullueshme. Kodrina funksionon si një shpërndarës natyror i ujrave, duke ndihmuar në krijimin e një ambienti të veçantë dhe të bukur.
Ujevara vetë shquhet për lartësinë e saj, e cila arrin gati 15 metra. Ky element krijon një pamje impozante dhe është një atraksion i veçantë për ata që vizitojnë këtë zonë. Zhurma e ujrave që rrëshqiten nga lart poshtë dhe bie në një vend të pazëvendësueshëm është një përvojë e mahnitshme për zemrat e vizitorëve.
Karakteristika e veçantë e ujevarës është e lidhur ngushtë me natyrën dhe peisazhin e rrallë të zonës. Ujërat e freskëta të mbyllura nga malet dhe rrjedhura në këtë vend krijojnë një ambient të qetë dhe të relaksuar. Kjo ujevarë është gjithashtu një vend i përshtatshëm për udhëtime dhe piknikë në natyrë, duke ofruar një mundësi për të gëzuar bukurinë dhe freskinë e mjedisit natyror.

Book your vacations

Adresa

4QGV+PV4, Shënkoll, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose