Natyrë

Ujëvara e Hinkës

Vlerësime 0

Ujëvara e Hinkës, një perle e fshehur në zemrën e kodrave të Peshtanit, shpërfaqet si një destinacion turistik ende i panjohur në afërsi të qytetit të Fierit. Vetëm 7 km larg qytetit të Fierit, kjo ujëvarë e mrekullueshme ka të gjitha atributet për të bërë një eksperiencë të pazakontë për vizitorët.

Me një lartësi prej rreth 20 metrash, Ujëvara e Hinkës përbën një pamje spektakolare e natyrës. Ujërat që rrjedhin përmes shtratit të saj vijnë nga burimet e perëndimit dhe lartësisë së kodrave të Peshtanit, duke krijuar një ambient freskues dhe mbresëlënës. Për të arritur në këtë destinacion të mrekullueshëm, udhëtimi fillon duke ndjekur itinerarin e rrugës Vlorë - Qafa e Koshovicës dhe më pas devijuar në perëndim të kodrës së Peshtanit.

Fieri, si qytet i pasur me histori dhe kulturë, bashkohet me këtë destinacion natyror për të krijuar një paketë të plotë turistike. Përpos bukurisë natyrore të ujëvarës, qyteti mund të ofrojë një vijë bregdetare të gjatë dhe sitet e rëndësishme arkeologjike për të eksploruar.

Një nga thesaret e fshehura të Fierit është ndërthurja e turizmit bregdetar, me historinë dhe kulinarinë lokale. Kombinimi i këtyre elementeve bën që Fieri të jetë një destinacion turistik tërheqës. Promovimi i resurseve të pazakontë, si Ujëvara e Hinkës, është një hap drejt zhvillimit të turizmit ditor dhe një mënyrë për të ndarë bukurinë e natyrës me ata që dëshirojnë të eksplorojnë mrekullitë e panjohura të Shqipërisë.

Book your vacations

Adresa

MGCH+W27, Kreshpan, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose