Natyrë

Shkëmbi i Zhejit, Libohovë

Vlerësime 0

Shkëmbi ndodhet në afërsi të fshatit të Zhejit, në lartësinë 1300 m mbi nivelin e detit. Shkëmbi përfaqëson një olistolit të madh me përbërje gëlqerore, të vendosur në masën e flishit më shumë argjilor.

Shkëmbi i Zhejit është me gjatësi 200 m, me gjerësi 100 m dhe me lartësi 500 m.

Mbi shpatet e thepisura të shkëmbit kanë folenë shpendë të ndryshëm si: pëllumbat e egër, skifterat dhe shqiponjat. Ai ka vlera shkencore, didaktike, kulturore, ekologjike dhe turistike.

Book your vacations

Adresa

Shkembi i Zhejit, Maja e Cajupit, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose