Natyrë

Rrënojat e Kishës së Shirgjit, Shirq

Vlerësime 0

Rrënojat e Kishës së Shirgjit ndodhet në fshatin Shirq, në lindje të Shqipërisë. Rrënojat e Kishës janë një manastir i shkatërruar i ish-manastirit të benediktit. Kisha u ndërtua nga mbretëresha serbe Helenë e Anjou në vitin 1290 dhe u dedikua Shën Sergiut dhe Shën Bakut. Në brendësi të kishës ndodhet një shtyllë prej graniti të zi, një material që vjen nga Siria dhe shpesh përdorej në bazilikat e shek.VI në Shqipëri, që tregon se ndërtimi i ndërtesës origjinale mund të jetë i këtij shekulli.

Book your vacations

Adresa

Shirq, Dajç, Shkodër Municipality

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose