Natyrë

Rrapi i Kaçinarit

Vlerësime 0

Rrapi i Kaçinarit, i njohur ndryshe si Çinari, është një dru natyror monumental që shquhet për madhësinë dhe vjetërsinë e tij, edhe pse mosha e saktë nuk është e njohur. Ky dru konsiderohet si një nga drurët më të hershëm në këtë zonë dhe emri i vendit, Kaçinari, ka edhe një lidhje thelbësore me ekzistencën e tij.

Emri "Çinari" vjen prej drurit monumental që ka qenë një pikë referimi e rëndësishme për banorët e zonës. Kur dikush nisej për ne Shkodër, atyre do t'u thoshte se do bieshin nga "çinari", dhe kështu emri i fshatit u bë Kaçinari. Kjo traditë i ka mbijetuar kohës dhe ka ngulitur emrin e fshatit si Kaçinari që në shekullin XV.

Në afërsi të Çinarit gjen vendndodhjen e një kishe të lashtë, tregues i historisë së hershme të kësaj zone. Kisha ka qenë një qendër e rëndësishme për komunitetin dhe ka ndjekur zhvillimin e ngjarjeve historike të zonës. Rrapi i Kaçinarit ka qenë dëshmi e ngjarjeve të shumta historike, duke përfshirë kuvendet që kanë ndodhur aty gjatë periudhës së pavarësisë.

Gjatë kohërave të ndryshme, rreth rrapit janë organizuar ngjarje të rëndësishme historike, duke përfshirë kuvendet që kanë pasuar pavarësinë, ku figura si Bajram Curri dhe krerët e Mirditës kanë marrë pjesë.

Rrapi i Kaçinarit, duke qenë një dru gjigand dhe i vetmi i llojit të tij në Kaçinar, shpallet si një monument natyre i rrallë. Madhësia dhe vjetërsia e tij, së bashku me lidhjen me ngjarje historike, e bëjnë këtë rrap të jetë një destinacion i rëndësishëm turistik dhe një dëshmi e trashëgimisë natyrore dhe historike të kësaj zone të Mirditës.

Book your vacations

Adresa

Kaçinar, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose