Natyrë

Fshati Qafë Mali, Pukë

Vlerësime 0

Fshati Qafë Mali ndodhet në verilindje të rrethit të Pukës, me një lartësi prej 955 metrash mbi nivelin e detit. Kjo zonë ka një rëndësi të veçantë, pasi kalon rruga kombëtare që lidh qytetin e Pukës me Tropojën dhe Kukësin. Kjo rrugë shtrihet nga Majën e Malit në veri, pranë malit të Rroshit me një lartësi prej 1937 metrash, deri në jug të zonës.

Sipërfaqja e përgjithshme e kësaj zone është mbi 143.13 km², me një popullsi prej rreth 2,082 banorësh. Kufizohet në veri me Iballën dhe Blerimin, në jug me Gjegjanin dhe Kukësin, në lindje me Shëmrin dhe Fanin e Mirditës dhe në perëndim me Fushë Arrëzin dhe Rrapen. Administrativisht përfshin 9 fshatra si Armiraj, Srriqe, Mollkuqe, Lajthizë, Lumbardhë, Tuç, Kryezi dhe Orosh.

Book your vacations

Adresa

Qafë-Mali, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose