Natyrë

Plazhi i Semanit

Vlerësime 0

Plazhi i Semanit shtrihet në bregun e Adriatikut. Ky plazh i mahnitshëm ka një gjatësi prej rreth 3.5 kilometrash dhe një gjerësi prej rreth 2 kilometrash. Një nga veçoritë kryesore të tij është rëra e tij e imët dhe e ashpër, e cila shtrihet nga 20 metra deri në 150 metra dhe është e pasur me jod, duke e bërë atë një destinacion tërheqës për ata që kërkojnë një plazh me cilësi të lartë.

Pozicioni i favorshëm gjeografik i plazhit të Semanit i jep mundësi për zhvillimin e porteve të vogla detare, edhe pse pas Luftës së Dytë Botërore, një port i tillë ka ndryshuar. Zona rreth Semanit përfshin disa laguna me ujë të kripur, si Godulla, Kërnalli, dhe Hauzi, të cilat dallohen për llojshmërinë e peshkut dhe për praninë e shpendëve të rralla vendase dhe migratore. Këtu mund të vërehen shpendë të tilla si rosa, pata, lejleku shtegetar, që bën këtë zonë një ndër destinacionet e preferuara për të shijuar bukuritë natyrore dhe biodiversitetin e pasur të kësaj pjesë të bregdetit shqiptar. Për të përparuar zhvillimin dhe promovimin e këtij thesari natyror.

Book your vacations

Adresa

Plazhi i Semanit, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose