Natyrë

Pasqyrat e Gramës

Vlerësime 0

Pasqyrat e Gramës janë një nga pasuritë natyrore të rralla që gjenden në malin e Gramës, në afërsi të fshatit Sllovë, me një lartësi prej 1900 metra mbi nivelin e detit. Këto pasqyra shquhen për një gur të madh me përbërje gjipsore të llojit selenit, duke i dhënë një pamje të shkëlqyer dhe tërheqëse. Emri "pasqyrat" i ka ardhur këtij vendi për shkak të shkëlqimit të jashtëzakonshëm që ofron ky gur.

Guri i Gramës shtrihet në gjatësi deri në 500 metra dhe ka një gjerësi deri në 200 metra. Formacionet gjeologjike të llojit selenit janë tërësisht unike dhe sjellin një eksperiencë vizuale të mrekullueshme për ata që e vizitojnë. Përveç pamjes impresionuese, shkëlqimi i gurit selenit shton një element magjik në këtë vend të veçantë.

Vlerat shkencore të Pasqyrave të Gramës përfshijnë studimin e përbërjes së gurit, formimin e këtij lloji të pasqyrave natyrore, si dhe ndikimin që proceset gjeologjike kanë pasuar në këtë zonë. Ky vend ofron një mundësi të shkëlqyer për hulumtuesit dhe gjeologët për të kuptuar më mirë historinë dhe karakteristikat e formacioneve të rralla selenite.

Përpos vlerave shkencore, Pasqyrat e Gramës kanë edhe një rëndësi të veçantë didaktike dhe kulturore. Ata sjellin një mundësi për të pasuruar njohuritë rreth formave të rralla gjeologjike dhe për të kuptuar se si natyra krijon krijesat më unike. Ky destinacion turistik vizitohet duke marrë rrugën Peshkopi - Sllovë dhe duke vazhduar në këmbë për të arritur te vetë monumenti. Gjatë udhëtimit, vizitorët mund të shijojnë bukurinë e peizazhit malor.

Top of Form

 

Book your vacations

Adresa

Mali i Gramës, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose