Natyrë

Ura e Orgockës, Kolonjë

Vlerësime 0

Ura e Orgockës është një monument kulture që lidh dy anë të lumit Osum në Kolonjë. Për kalimin e banorëve të Mollasit ura shekullore ishte e rëndësishme, pasi niveli i lumit rritej gjatë vjeshtës e dimrit.

Ura e Orgockës është një urë me kurriz me tre qemerë. Ka një dritare gjysmë rrethore dhe daton në fillim shek.XIX. Për shkak të reshjeve të shumta gjatë stinës së dimrit, vërshimet e mëdha të ujrave sollën për pasojë rrëzimin e Urës së Orgockës.

Book your vacations

Adresa

Ura e Orgockes, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose