Natyrë

Mali i Munellës

Vlerësime 0

Mali i Munellës, i vendosur në kufirin midis Pukës dhe Mirditës, ngrihet në një lartësi prej 1996 metrash. Gjendet midis luginës së Fanit të Math në veriperëndim dhe Fanit të Vogël në juglindje. Kjo zonë e mali shtrihet në një zgjatje prej 6 kilometrash në gjatësi dhe 3 kilometrash në gjerësi, duke shfaqur një pamje tërheqëse me sipërfaqe të valëzuar në pjesën kulmore dhe me rrëpira të formuara nga shpatet.

Ky mal shquhet për biodiversitetin e pasur të faunës dhe florës, duke ofruar një ambient të qetë dhe relaksues. Mali i Munellës konsiderohet një ndër malet me biodiversitetin më të lartë në Shqipëri dhe, njëkohësisht, është edhe streha e vetme e rrezikuar në mënyrë kritike për zhdukjen e rreqebullit të Ballkanit.

Book your vacations

Adresa

Munellë, Fan, Bashkia Mirditë

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose