Natyrë

Mali i Korabit

Vlerësime 0

Mali i Korabit është një nga pikat më të larta dhe më tërheqëse të Europës Juglindore. Gjendet në kufirin mes Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut dhe përfaqëson një pamje epike e peizazhit malor të rajonit. Kodrat e Korabit janë tërheqëse për natyrën e tyre të shkëmbinjve të rrëshqitshëm dhe të lartë deri në 100 metra në disa vende, duke krijuar një pamje spektakolare dhe emocionuese për vizitorët.

Një e treta e territorit të malit është e mbuluar me pyje gjetherënëse dhe kullota alpine, duke e bërë atë një habitat të pasur për florën dhe faunën e zonës. Pyjet e gjelbëruara dhe lumenjtë me rrjedhje të shpejtë, të cilët formojnë kanione dhe lugina, kontribuojnë në bukurinë dhe pasurinë natyrore të mali. Për të shtuar në mahnitjen e peizazhit, ekzistojnë edhe liqenet akullnajore, duke e bërë Korabin një destinacion tërheqës për të gjithë dashamirët e natyrës dhe aventurës.

Mali i Korabit është gjithashtu një zonë e preferuar për alpinistët dhe hikerët që e duan sfidën dhe aventurën. Pjesa e majës së malit, e cila arrin lartësinë prej 2764 metrash, është një qendër e njohur për aktivitete të tilla, duke ofruar pamje panoramike të mahnitshme të rajonit. Në anën e Maqedonisë, udhëtimi në këtë zonë fillon nga fshatrat e Rekës, duke kaluar përmes shumë fshatrave të bukur si Nistrovë, Bibaj, Zhuzhnjë, Rimnicë, Grekaj, Tanushaj, Nivisht dhe të tjerë.

Gjeografia e Malit Korab ofron një shtrirje të gjerë malore në drejtim veri-jug midis pjesës së poshtme të Drinit të Zi dhe Radikës së tij kontribues. Kjo vendndodhje e vendosur në kufirin e Shqipërisë, Maqedonisë dhe Kosovës e bën atë një pikë kufitare e rëndësishme në rajon. Struktura gjeologjike e malit është e përbërë kryesisht nga shkëmbinj të Paleozoikut me struktura në blloqe, ndërsa në anën perëndimore, mali bie thikë mbi muret shkëmbore.

Në përfundim, Mali i Korabit përfaqëson një thesar natyror dhe kulturor të Shqipërisë dhe Maqedonisë, duke ofruar një përvojë të pamohueshme për vizitorët e tij. Me peizazhe të mahnitshme, klimë alpine, dhe aventura të pasura, ky mal është një destinacion që nuk duhet humbur për ata që e vlerësojnë bukurinë e natyrës dhe eksplorimin e malit.

Book your vacations

Adresa

Mt Korab

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose