Natyrë

Mali i Cukalit

Vlerësime 0

Mali i Cukalit ndodhet në skajin verior të territorit të Bashkisë Vau Dejës 35 km larg qytetit të Shkodrës. Dy pikat më të larta të këtij mali janë Maja e Cukalit 1721 metër dhe Maja e Muleqithit 1729 metra. Mes këtyre pikave më të larta shtrihet Fusha e Liqenit, e quajtur kështu pasi thuhet se shekuj më parë ka ekzistuar një liqen. Ky mal përveçse i njohur për llojet e shumta të faunës dhe flourës të ofron pamje të mrekullueshme të qytetit të Shkodrës, luginës së liqenit të Vaut të Dejës, vargmaleve të Alpeve Shqiptare si dhe një pjesë të mirë të zonës së Pukës.

Book your vacations

Adresa

Mali i Cukalit, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose