Natyrë

Maja e Çikës

Vlerësime 0

Maja e Çikës është një pikë e lartë e shkëputur e Maleve të Kanalit Keraune në Shqipëri. Me një lartësi mbidetare prej 2,044 metrash (ose 6,706 këmbë mbi nivelin e detit), ajo shquhet si maja më e lartë e këtij sërishkuqje malor. Kjo maje gjendet në lindje të qytetit të Sarandës dhe përfaqëson një ndër pikat më të larta në Evropë, duke u radhitur në vendin e 85 në listën e majave më të larta të kontinentit.

Maja e Çikës është një pjesë e rëndësishme e Parkut Kombëtar të Llogarasë, njohur për biodiversitetin e tij të pasur dhe vegjetacionin e zhvilluar. Pjesa perëndimore e malit është e mbushur me bimësi nga specie të ndryshme, duke përfshirë bredhin bullgar, pishën austriake, pishën boshnjake dhe pishën maqedonase. Kjo zonë është një shtëpi për shumë lloje të rralla dhe të kërcënuara, duke përfshirë dhe një numër të konsiderueshëm të bimës së rrallë dhe të kafshëve të egra.

 Maja e Çikës ofron një përvojë të mahnitshme natyrore dhe një shkëlqim të thellë kulturor dhe historik për ata që e vizitojnë. Nëpërmjet kësaj majë, vizitorët mund të shijojnë pamjet e mahnitshme të rivierës shqiptare dhe të përjetojnë bukurinë e shkëlqyer të pyjeve të pasura dhe të rralla.

Book your vacations

Adresa

Mount Çika, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose