Natyrë

Lumi i Stupes

Vlerësime 0

Lumi i Stupes shpërndan bukurinë dhe pasurinë natyrore në malësinë e Shoshit, filluar si një perrua mbi fshatin Balza dhe duke marre madhësinë e një lumi gjatë rrugës së tij drejt bashkimit me Lumin e Shales. Ky lumë i bukur, me një gjatësi prej rreth 5 kilometrash, frymëzon peizazhe të mahnitshme duke u bashkuar me burime të tjera si lugjet e Kirit.

Fillimi i Lumit të Stupes në malësinë e Shoshit, mbi fshatin Balza, sjell një përshkrim idilik të një rajoni të pasur me natyrë dhe bukuri peizazhi. Duke kaluar mes vargmalesh, kreshtas dhe fjordesh që duket se zbresin lartë nga qielli, ky lumë shtron një rrugë të bukur dhe të shkëlqyeshme që ofron atraksione turistike të shumta.

Në këtë rrugë të bukur, mund të hasni "Portën e Shalës" dhe vazhdimin e tij drejt bashkimit me Lumin e Shales. Përshkrimi i rrjedhjes së Lumit të Stupes shënon rrugën e tij të mahnitshme dhe sfiduese nga natyra, duke kaluar përmes zonave të bukura dhe të pazakonshme të malësisë.

Vendbashkimi i Lumit të Stupes me Lumin e Shales është një moment i veçantë dhe i pazakontë, i cili ka kthyer këtë zonë në një destinacion turistik tërheqës. Lumi i Shales, ky vend ofron tarraca për plazhe private dhe thellësi të mjaftueshme për zhytje dhe not. Kjo e bën që ky destinacion të jetë një zgjedhje e preferuar për ata që janë të apasionuar për natyrën dhe aventurat e ujit.

Gjithashtu, rrjedhja e këtyre dy lumenjve deri në liqenin e Komanit në rrënjët e Komlemit legjendarë shton një element tjetër mitologjik dhe historik në këtë udhëtim natyror. Kjo zonë është një pasqyrë e pasurisë së biodiversitetit dhe e trashëgimisë kulturore në Shqipëri.

Book your vacations

Adresa

Guri i Lekes (Pepsumaj), Shosh, Shkodër Municipality

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose