Natyrë

Livadhet e Ketit

Vlerësime 0

"Livadhet e Ketit" në fshatin Xibër-hane, pjesë e bashkisë Klos, janë një oaz i mrekullueshëm i natyrës, veçanërisht në këtë periudhë kur të gjitha këndojnë lavdimin e lulëzuar të Zambakut të Poetit (Narcissus poeticus L.). Ky vend, vetëm 25 kilometra larg Tiranas, të udhëhosh në një udhëkryq të bukur midis bujarisë së natyrës dhe magjive të një luleje të veçantë.

Tapeti i bardhë i lules së Zambakut të Poetit mbulon livadhet e këtij fshati, duke i dhënë atyre një pamje të jashtëzakonshme të bardhë dhe të pastër. Aroma e kësaj luleje është një kombinim i mrekullueshëm i freskisë dhe magjisë, duke krijuar një atmosferë të çuditshme që tepricën e natyrës mund ta ofrojë.

Emri i kësaj luleje ka thellësi dhe histori, duke u përcjellë përmes një legjende të bukur. Vetë legjenda, së bashku me aromën e çuditshme të lules, shpërthen një mëshirë dhe një kënaqësi të veçantë tek ata që kanë fatin të shijojnë këtë bukuri natyrore.

Udhëtimi për të arritur në këtë parajsë të vogël fillon me një rrugëtim prej 25 kilometrash nga Tirana. Pas kësaj, një orë ngjitje në këmbë të sjell një përvojë të jashtëzakonshme, ku pamjet e shkëputura dhe harmonia me natyrën japin ndjenjën e një lidhjeje të veçantë me mjedisin.

 Pamjet e bardha të këtyre lëndinave të bukura dhe tingujt e tyre, të shoqëruar me melodinë e natyrës, bëjnë këtë vend një destinacion të veçantë për ata që janë të gatshëm të shijojnë harmoninë mes njeriut dhe mjedisit.

Nëse dëshironi të shëroni shpirtin dhe trupin tuaj, ky udhëtim në "Livadhet e Ketit" është një mundësi e pazakontë për të përjetuar një pjesë të mrekullueshme të natyrës shqiptare.

Book your vacations

Adresa

F277+JXV, Xibër Murriz, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose