Natyrë

Liqeni i Xhemës

Vlerësime 0

Liqeni i Xhemës është një nga pikat më tërheqëse të natyrës në hyrje të zonës së banuar të fshatit Valbonë, që gjendet brenda Parkut Kombëtar të Valbonës në Shqipëri. Ky liqen natyror është një destinacion i lehtë për t'u arritur për çdo grupmoshë dhe është i përshtatshëm për një ecje të rehatshme me familjen apo një shetitje pasdite para darke.

Që në hyrje të lugines së Valbonës, pranë rrugës nacionale të asfaltuar, gjeni tabela orientuese që ju udhëzojnë drejt Liqenit të Xhemës. Shtegu drejt këtij liqeni është i shkallës së lehtë dhe mund të ndiqni rrugën autonome, edhe pa ndihmën e një guide. Shtegu kalon nëpër një pyll të gjelbëruar në pranverë dhe të gjithë në ngjyrë të kuqërremtë ose të artë në vjeshtë, duke ofruar një përvojë të bukur natyrore gjatë gjithë kohës së ecjes.

Liqeni Xhemës furnizohet nga një burim natyror toke dhe ka një ngjyrë të mahnitshme blu në pranverë, duke i dhënë atij një pamje magjike. Megjithatë, gjatë periudhës së gushtit, liqeni thahet dhe humbet pamjen e tij të veçantë, duke u kthyer në një sipërfaqe të tharë. Megjithatë, për ata që duan të eksplorojnë natyrën, vizitimi i Liqenit Xhemës është një përvojë e mrekullueshme në çdo stinë.

Ky destinacion është i lehtësisë së arritjes, duke qenë i aksesueshëm në një kohë të shkurtër prej 15-45 minutash maksimumi nga çdo bujtinë e zonës. Kjo e bën atë një alternativë tërheqëse për të gjithë ata që duan të përjetojnë bukurinë e natyrës së paprekur pa investuar shumë kohë në udhëtim.

Book your vacations

Adresa

Rruga Azem Hajdari, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose