Natyrë

Liqeni i Marinës, Belsh

Vlerësime 0

Liqeni i Marinës në Belsh, një vend në jugperëndim të Shqipërisë, është një nga perlat e fshehura të turizmit vendas. Ky liqen natyror është një oaz i qetësisë dhe bukurisë së përshkallëzuar në një ambient natyror tërheqës.

Liqeni i Marinës është një nga shumë liqenet e vogla të Shqipërisë, por është i veçantë për shkak të bukurisë së tij natyrore dhe rëndësisë për ekosistemin lokal. I vendosur në një vend të qetë dhe të largët nga zhurma e qytetit.

Karakteristikat kryesore të Liqenit të Marinës përfshijnë ujin e tij të pastër dhe të kthjelltë, bregdetin e bukur me pemë dhe gjelbërimin e rrallë të natyrës. Përreth tij janë disa pikëdhënie të vogla dhe rrugë të vogla që e bëjnë të përshtatshëm për një piknik relaksues apo një stërvitje të shkurtër.

Në sezonin e verës, Liqeni i Marinës është një destinacion popullor për plazh dhe not, ku banorët dhe vizitorët  mund të shijojnë ujin e freskët dhe të pastër. Gjithashtu, ky liqen ofron mundësi për peshkimi dhe eksplorim të faunës së saj të pasur.

Përveç bukurisë natyrore, Liqeni i Marinës është një vend i rëndësishëm për ruajtjen e mjedisit dhe biodiversitetit. Në zonën përreth tij, ka shumë lloje të rralla të bimësisë dhe faunës së ujit, duke e bërë atë një destinacion tërheqës.

 Kjo zonë është gjithashtu e njohur për bukurinë e saj të natyrshme dhe bukurinë e qytetit të vogël të Belshit, duke e bërë atë një destinacion tërheqës për të gjithë ata që kërkojnë një pushim të qetë dhe të mbushur me natyrë.

Book your vacations

Adresa

WWP9+M37, Liqeni i, grekanit, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose