Natyrë

Liqeni i Dushkut, Gramsh

Vlerësime 0

Liqeni i Dushkut është një perlë natyrore e vendosur shumë afër qytetit të Gramshit, në rrëzën veriperëndimore të malit të Komjanit, me një lartësi prej 1105 metra mbi nivelin e detit. Ky liqen është një pasqyrë e bukur e natyrës, përfaqësuar nga një akullnajë e mahnitshme me dimensione impresionuese. Me një gjatësi prej rreth 800 metra dhe një gjerësi prej rreth 400 metra, Liqeni i Dushkut ofron një pamje të mrekullueshme dhe një eksperiencë të pazëvendësueshme për vizitorët.

Rrethi veriperëndimor i malit të Komianit, ku gjejmë këtë liqen, është një oaz i pyllit të dendur pishash, i cili shtrihet në një sipërfaqe prej rreth 12 hektarësh. Kjo zonë është karakterizuar nga një diversitet i pasur bimor dhe faunor, duke përfshirë zambakët e bardhë e të mëdhenj të ujit, të cilët shtojnë një ndjesi magjike dhe romantike ambientit liqenor.

Ekosistemi i Liqenit të Dushkut është i pasur dhe i larmishëm. Pylli rrethues bashkë me liqenin formojnë një kombinim harmonik të elementëve të natyrës, duke krijuar një mjedis tepër interesant e tërheqës për hulumtuesit dhe dashamirësit e natyrës. Në çdo stinë, kjo zonë e bukur mund të vizitohet duke ndjekur itinerarin Gramsh – Kodovjat – Liqeni i Dushkut, duke ofruar një udhëtim të shkëlqyer për të kuptuar e eksploruar këtë thesar natyror.

Me pamjet e tij të mahnitshme, biodiversitetin e pasur dhe qetësinë e tij të pazëvendësueshme, Liqeni i Dushkut shpërfaq një pjesë të mrekullueshme të bukurisë së natyrës së Shqipërisë, duke e bërë atë një destinacion të dëshiruar për të gjithë ata që duan të largohen nga rutina e përditshme dhe të shijojnë harmoninë e një mjedisi natyror.

Book your vacations

Adresa

Liqeni i Dushkut, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose