Natyrë

Liqenet Akullnajore të Sylbicës

Vlerësime 0

Liqenet akullnajore të Sylbicës janë një nga thesaret më të vecanta të natyrës në lartësitë e malësisë së Gashit në Kukës. Këto liqene ndodhen në një luginë akullnajore të shkëlqyer, e cila është një prej pikave më tërheqëse për studiuesit dhe aventurierët natyrorë.

Në këtë luginë, që ka mbi 1900 metra lartësi mbi nivelin e detit, gjenden jo më pak se 8 liqene akullnajore, të cilat shtrihen në një sipërfaqe prej rreth 40 hektarësh. Gjatë dimrit, këto liqene ngrihen në sipërfaqe për shkak të temperaturave të ulëta, duke formuar një pamje magjepsëse të një bote të ftohtë dhe të pangjeshme.

Liqenet e Sylbicës karakterizohen nga uji i tyre i pastër, që shkëlqen si kristali, dhe nga temperatura e ftohtë, duke i bërë ato tërheqëse për ata që dëshirojnë të përjetojnë bukurinë dhe qetësinë e natyrës së paprekur. Ato formojnë një ekosistem të pasur dhe të larmishëm, duke ofruar një shtëpi për një gamë të gjerë të faunës dhe florës alpine.

Këto liqene akullnajore kanë vlera tërheqëse për studiuesit për shkak të karakteristikave gjeologjike, gjeomorfologjike, hidrologjike dhe biologjike që ofrojnë. Ato janë një laborator natyror për të kuptuar më mirë proceset natyrore dhe për të studiuar përshtatjen e jetës në kushte të vështira.

Përveç vlerave shkencore, liqenet e Sylbicës kanë një bukuri estetike të jashtëzakonshme. Pamjet e tyre të mrekullueshme, me ujin kristal të reflektuar në dritën e diellit dhe në sfond, malet e lartë dhe natyra e eger e rrumbullakët, bëjnë këto liqene një destinacion tërheqës për fotografitë natyrore dhe për ata që dëshirojnë të përjetojnë qetësinë dhe harmoninë e natyrës.

Gjithsesi, për të arritur liqenet e Sylbicës, duhet të kalojnë terrene të vështira dhe të mundshme kushte të ndryshme të motit, kështu që është e rëndësishme të jeni të përgatitur për një aventurë të vërtetë në natyrën e egër të malit.

 

Book your vacations

Adresa

Lake Sylbicë, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose