Natyrë

Liqeni i Fjollës në Pezë

Vlerësime 0

Liqeni i Fjollës shtrihet në një sipërfaqe prej 14 km, në Pezë të Madhe. Liqeni artificial është një nga pikat më të dashura për banorët e zonës, me ujërat e thellë e të pastër.  mAi ndodhet në një vend të rrethuar nga të gjitha anët me kodra të lartësive të ndryshme, me bimësi të dendur dhe natyrale. Në kodrën më të lartë ndodhet Kalaja e Dorëzit. Gjithashtu mund të praktikohet lehtësisht edhe sporti i ngjitjes.

Interasante është fakti se rreth liqenit nuk ka ndërtime, banesa dhe kjo bën që ujërat e tij të jenë të pastra dhe shumë të mira për t’u larë në sezonin e verës. Kur vështon liqenin e Fjollës nga lartësia e kodrave mbetesh e mahnitur, me peizazhin e bukur, me ujin e pastër në ngjyrë jeshile të qartë, ku  pa mëdyshje fillon me shkrepjet e fotografive të cilat janë të pashmangshme për të memorizuar çdo moment.

Book your vacations

Adresa

6PGH+2M9, Dorëz, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose