Natyrë

Kisha e Shën Palit, Pukë

Vlerësime 0

Kisha e Shën Palit gjendet në fshatin malor, Kabash. Kisha e Shën Palit daton që në shekullin e II e.s, dhe është shpallur Monument Kulture më datë 5 Nëntor 1984. Fshati Kabash, në ate periudhë kohore, ishte një qendër e rëndësishme, jo vetëm për zonën e Pukës, por edhe për historinë e përgjithshme të këtij rajoni.

Megjithëse ky monument është lënë në harresë, ai ende ruan vlerat historike dhe kulturore të trashëgimisë sonë. Shpallja e tij si Monument Kulture në vitin 1984 tregon përkushtimin ndaj ruajtjes së pasurisë së trashëgimisë dhe njohurive të brezave të kaluar. Shenja e Kishës së Shen Palit në Kabash vazhdon të mbetet një dëshmi e rëndësishme e periudhës së shkëlqyer të kësaj qendre historike, ndërkohë që thotë shumë për identitetin dhe kulturën tonë.

Book your vacations

Adresa

3WR5+W34, Qelëz, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose