Natyrë

Kepi i Rodonit

Vlerësime 0

Kepi i Rodonit ndodhet midis gjirit të Rodonit në veri dhe atij të Lalzit në qarkun e Durrësit,në bregun e Adriatikut. Përveç pamjeve të mrekullueshme, ka dhe monumente historike dhe kulturore të rëndësisë së veçantë. Një nga këto është kisha e Shën Marinit e cila është një prej kishave më të vjetra në Shqipëri dhe ka një arkitekturë të vecantë, Kalaja e Rodonit, e cila u ndërtua nga Skënderbeu rreth viteve 1450 – 1452. Kalaja është një prej atraksioneve më të njohura turistike të Kepit të Rodonit dhe ofron një pamje të mrekullueshme të bregdetit.

Gjithashtu mund te kryeni aktivitete të ndryshme si hiking në malin e Kepit të Rodonit dhe të shijoni pamjet e mrekullueshme të bregdetit dhe të zonës përreth. 

Kepi i Rodonit është një destinacion turistik tërheqës në të cilin bukuria e plazhit bashkohet me gjelbërimin e natyrës. 

Book your vacations

Adresa

Cape of Rodon, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose