Natyrë

Këneta e Kashtës

Vlerësime 0

Këneta e Kashtës është një zonë bregdetare e veçantë, e cila ndodhet në jug të Shëngjinit. Ky vend është një lagunë e vogël, por shumë interesante, e krijuar nga akumulimet lumore dhe detare. Laguna është e gjatë rreth 850 metra dhe e gjerë rreth 400 metra, duke krijuar një mjedis natyror të pazakontë dhe tërheqës.

Këneta e Kashtës shquhet për ekosistemin e saj të pasur, ku mund të gjenden bimësi dhe shtazësi të shumta. Akumulimet lumore dhe detare kanë ndihmuar në krijimin e një mjedisi tërheqës dhe të përshtatshëm për jetën bimore dhe shtazore. Ky vend ofron një panoramë të bukur të natyrës, duke sjellë një kombinim të harmonishëm të ujit, kënetave dhe florës së pasur.

Në aspektin shkencor, Këneta e Kashtës ka një vlerë të veçantë, duke përfshirë vlerat biologjike që mund të ofrojë për studimet e biodiversitetit. Gjithashtu, kjo zonë ka rëndësi ekologjike për ruajtjen e ekosistemit të saj unik.

Me një gjatësi prej rreth 850 metrash dhe një gjerësi rreth 400 metrash, Këneta e Kashtës shërben si një destinacion i bukur turistik. Pos vlerave shkencore dhe ekologjike, kjo zonë ka potencial didaktik dhe edukues, duke ofruar një ambient të përshtatshëm për vizitorët që duan të njihen më shumë rreth pasurisë së natyrës dhe biodiversitetit.

Për të arritur te Këneta e Kashtës, vizitorët mund të ndjekin rrugën automobilistike Lezhë–Shëngjin–Merxhan, duke përjetuar një udhëtim të bukur dhe të frytshëm në këtë pjesë të bregdetit shqiptar.

 

Book your vacations

Adresa

QH6J+3F, Lezhë District, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose