Natyrë

Kanioni i Urakës, Lezhë

Vlerësime 0

Kanioni i Urakës është një pikë e mrekullueshme natyrore, një monument natyror i vendosur në sektorin e mesëm të rrjedhës së lumit Urakë, në lindje të fshatit Urakë. Ky kanion, me një gjatësi rreth 3 kilometra, shtrihet rreth 150 metra mbi nivelin e detit, ndërsa muret e tij impresionante ngrihen deri në mbi 300 metra mbi këtë nivel.

Formimi i Kanionit të Urakës është rezultat i veprimtarisë erozive të lumit Urakë, duke krijuar një peizazh të mrekullueshëm me mure vertikale dhe shpella të shumta me karakter karstik. Muret e kanionit janë tërheqëse dhe të vështira për të eksploruar, duke pasuar guva dhe shpella të cilat janë shpesh herë të vështira për t'u arritur dhe të kuptohet struktura e tyre.

Gjerësia e Kanionit të Urakës ndryshon nga 4 deri në 7 metra, ndërsa thellësia e tij arrin deri në 100 metra. Kjo i jep këtij vendi një pamje të thellë dhe të impresionueshme. Për shkak të karakteristikave karstike të tij, ky kanion ka krijuar një ekosistem të veçantë dhe të pasur biologjik, duke shtuar vlera ekologjike dhe biologjike në këtë zonë.

Zhvillimi i një ekosistemi karstik e bën Kanionin e Urakës tërheqës edhe për shkencëtarët dhe studiuesit. Vizitorët që e eksplorojnë këtë vend mund të shohin një kombinim të shkëlqyeshëm të pamjes natyrore, gjeologjisë, dhe biodiversitetit. Gjithashtu, kanioni ka vlera didaktike dhe kulturore, pasi reflekton një histori të pasur gjeologjike dhe natyrore. Ky vend gjithashtu shërben si një destinacion turistik irresistibël për ata që kërkojnë aventurë dhe bukuri natyrore të pazakonta. Për të arritur në Kanionin e Urakës, shumë turistë përdorin rrugën lokale që lidh fshatin Urakë me zonën e kanionit.

Book your vacations

Adresa

Kanioni Urakes, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose