Natyrë

Kanioni i Lumit të Zezës

Vlerësime 0

Kanioni i Lumit të Zezës është një destinacion natyror i mahnitshëm që ndodhet në pjesën lindore të liqenit të Shkodrës, në Njësinë Administrative Kastrat, Malësi e Madhe. Ky kanion ofron një eksperiencë të veçantë për të gjithë aventurierët dhe dashamirësit e natyrës.

Ecja në këtë kanion fillon nga fshati Nikël i Fushë-Krujës dhe shtrihet përgjatë shtegut të mali në drejtim në lumin e Zezës. Shtegu i kanionit ofron pamje të mahnitshme të natyrës, duke kaluar nëpër segmente të rrugës së vjetër që lidh Krujën me Matin, ku një pjesë e mirë e rrugës është akoma me kalldrëm.

Gjatë ecjes, vizitorët mund të shijojnë bukurinë e bimësisë dhe malet përgjatë lumit të Zezës, i cili shkëlqen me ujin e tij të pastër ngjyrë jeshil. Kanioni është i ndarë në mes nga lumi i Zezës, duke i dhënë formë zig-zage, dhe ofron vende të shkëlqyera.

Lumi i Zezës ka një rrjedhje të rrëmbyeshme dhe formon kanionin nëpërmjet prurjeve të tij nga shpatet perëndimore të Malit të Skënderbeut. Vizitorët do të përjetojnë ecjen në terren herë të vështirë e me shteg të ngushtë, por edhe në pyll të bukur të zonës së makies.

Në rrugën e kthimit, mund të takoni edhe barinjtë e zonës që kullosin bagëtitë e tyre, duke shtuar akoma më shumë në përjetimin e natyrës së egër të kësaj zone. Në fund të kanionit gjendet gryka e lumit të Zezës, ndërsa ana tjetër e kanionit çon drejt rezervuarit të Bovillës.

Gjatë udhëtimit në periudhën e verës, vizitorët do të kenë mundësi të gjejnë vende për të bërë banjo dielli dhe për të shijuar ujin e pastër të lumit të Zezës.

Eksplorimi i këtij kanioni ofron një përvojë të mrekullueshme dhe të veçantë nën hijen e rrepeve të mëdhenj, duke ofruar një përshtypje të paharrueshme për të gjithë udhëtarët.

Book your vacations

Adresa

Zeza River, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose