Natyrë

Guri i Capit, Mborje

Vlerësime 0

Guri i Capit ndodhet majë malit të Moravës, në Korçë. Guri ka lartësi 1573 m dhe përbëhet kryesisht nga konglomerate e ranorë të molasës miocenike.

Si rrjedhim i qëndrueshmërisë së ndryshme të këtyre shkëmbinjve ndaj proceseve të gërryerjes dhe veprimit të erës, guri i Capit ka marrë një formë interesante, që i ngjan një deveje vigane të ulur. Për këtë ai përbën një monument natyre.

Book your vacations

Adresa

Guri i Capit, Albania

Vlerësime

0

Ju duhet të hyni në llogarinë tuaj për të komentuar

ose